Zakaj po 17.uri ni priporočljivo jesti sadja?

 
 

sadje zapre celice

Odgovor: Ker povzroča naval lakote!

Kaj se zgodi v telesu, ko jem sadje za večerjo?

1. pojemo sadje
2. sladkor v krvi se dvigne
3. telo pošlje inzulin, da »pospravi« preveliko količino hranil v celice
4. del hranil »pospravi« v maščobne celice
5. telo za 5 ur zapre vrata maščobnih celic
6. če zaužijemo hrano pred potekom 5 urnega roka, s tem za naslednjih 5 ur podaljšamo zapiralni čas maščobnih celic.

Po domače: Ura je 18 in danes smo se odločili, da bomo shujšali, zato jemo samo sadje. Ponavadi ne pojemo samo enega sadeža – pojemo nekaj mandarin oz. jabolk. Naenkrat pride v telo veliko sadnega sladkorja – fruktoze, ki povzroči dvig krvnega sladkorja. Telo sprosti inzulin, ki »pospravi« hranila v celice. Zaradi velike količine sladkorja, se maščobne celice zaklenejo za 5 ur. Do 23. ure so celice zaklenjene, ne dajo nič od sebe, lahko pa shranjujejo.

Na žalost pa nas okrog 21. ure popade neustavljiva želja po sladkem (zaradi padca sladkorja v krvi – več si lahko preberete TUKAJ ) in v ustih se nabere slina. Poznate ta občutek? Takrat nam prija nekaj sladkega, npr. košček čokolade, ki je vedno pri roki. Celice se bodo spet zaklenile za 5 ur – torej do 2. ure zjutraj.

Sedaj bi telo lahko začelo izdelovati rastni hormon, ki je potreben za obnovo celic, če bi imelo material za izdelavo le tega. Sedaj hujšate medtem, ko spite.

Rastni hormon je v odrasli dobi odgovoren za procese obnavljanja v celicah, tkivih, v kosteh, hrustancu in mišicah.. Rastni hormon je dejaven predvsem v spanju, delovati pa začne po približno 2,5 urah spanja. Odgovoren je tudi za hujšanje v spanju in ohranjanje vitkosti.

Da telo izdela rastni hormon, potrebuje beljakovine, oz. aminokisline arginin, lizin, triptofan, glutamin in tirozin. Poleg tega pa potrebuje tudi vitamine B3, B6 in C vitamin, ter minerale kalcij, magnezij, kalij in cink. Vse to dobite z uživanjem beljakovin in zelenjave. Uživajte mleko, navadni jogurt, skuto, perutninsko meso, ribe, morsko hrano in pa zelenjavo – papriko, olive, paradižnik, kumarice…

I
I

To naj bo vaša večerja, ki bo poskrbela za lepo postavo, vi pa poskrbite, da boste dovolj spali!

Seveda pa lahko spodbudite proizvodnjo spalnega hormona in nato rastnega hormona z napitkom za hujšanje GR-control.

HUJŠANJE – GR CONROL

Napitek vam bo pomagal, da boste hujšali medtem, ko boste spali!

hujšanje v spanju

Hujšanje v spanju

Vas zanimajo jedilniki za hujšanje?