HUJŠANJE – kam se vam nabira maščoba?

 
 

Maščoba na trebuhu je posledica stresa in neravnotežja črevesnih bakterij, na mečih se vam odvečno salo nabere zaradi pomanjkanja spanja in vitamina B, roke se vam debelijo zaradi strupov v telesu, obraz pa je zabuhel zaradi preveč alkohola.

Večina moških ima težave z maščobnimi oblogami na trebuhu in okoli pasu, ženskam pa se odvečni kilogrami najpogosteje naberejo na zadnjici in stegnih. Vsak tip nalaganja maščob v telesu kaže na zdravstveno stanje in prehrambene navade posameznika – in to bolj, kot si mislimo. Strokovnjak James Duigan, pravi, da napačna hrana, hormonsko neravnovesje, stres in strupi v telesu odločajo, kam v telesu se nam nabira odvečna teža.

Maščoba na trebuhu

Trebuh je vaše problematično področje, če ostane zaobljen in na videz napihnjen tudi po tem, ko ste izgubili več kilogramov. Vzrok za nabiranje kilogramov okoli pasu je najpogosteje stres, tega pa pogojuje visok nivo hormona kortizola v krvi. Drugi razlog za nabiranje maščob na trebuhu je neravnovesje črevesnih bakterij

Dobra novica je, da se maščob na trebuhu lahko znebite brez naporne telesne vadbe, saj intenzivna aerobna vadba le okrepi proizvodnjo hormona kortizola v telesu. Priporočljive so dejavnosti, ki vas umirjajo, kot sta joga, pilates ali vrelec mladosti. Seveda je treba spremeniti tudi prehrano – bel kruh, testenine, sladkarije, citrusi in alkohol hranijo napačne črevesne bakterije, zato jih močno omejite. Vaša prehrana naj bo raje polna rib, zelene zelenjave in vlaknatih izdelkov dobre so tudi olive in rdeča pesa. Izdelajte hormon DHEA, ki vas bo preoblikoval v spanju!

Debela meča

Če imate meča enako široka kot stegna, potem je to lahko posledica:

  • premalo počitka,
  • nespečnosti,
  • pomanjkanja vitamina B in
  • preveč soli v hrani.
hujšanje-zdravo hujsanje

Da bi bolje spali, se izogibajte sladkorja, ogljikovih hidratov in kofeina. Vitamin B dodajajte z uživanjem morske hrane, mesa, oreščkov, jogurta in jajc. Lahko si pomagate tudi z napitkom NeoLifeShake. Telo bo izdelalo spalni hormon in zato boste bolje spali in se preoblikovali medtem, ko spite.

Maščobne obloge na hrbtu

Na hrbtu in okoli podpazduh imajo pogosteje obloge ženske, to pa kaže na oteženo prebavljanje ogljikovih hidratov. Zato se izogibajte belega kruha in testenin, ki jih nadomestite z zelenjavo in beljakovinami. Priporočljive so tudi vaje za roke in hrbet – dvigovanje  uteži ali pa čisto preprosto – vrelec mladosti.

Zamaščene roke

Nabiranje maščobe v nadlahteh in mlahave roke kažejo, da vam v telesu zastajajo strupi. Ljudje, ki imajo v telesu večje količine bisfenola A, ki ga dobimo zaradi stika s plastiko, so nagnjeni k debelim rokam. Zato se izogibajte pijačam in hrani v plastični embalaži. Odlična rešitev za odstranjevanje maščob iz rok je razstrupljanje. Razstrupljanje lahko pospešite z znojenjem in  pitjem zeliščnih čajev  (npr. kopriva). Pri tem vam bo v veliko pomoč NeoLifeTea - čaj iz zelišč,  ki pospeši t.i. termegenezo –poveča se  tvorba toplote , s tem pa se poveča poraba  zaužitih kalorij in tudi poraba  že uskladiščene maščobe.

Zabuhel obraz

Če je vaš obraz okrogel, imate podbradek in se vam odvečni kilogrami najprej poznajo na obrazu, je vzrok za to najverjetneje zadrževanje vode v telesu. Pogost spremljevalec nabiranja maščob na obrazu je alkohol, saj ta dehidrira kožo, dehidracija povezana z alkoholom pa je vzrok za zadrževanje vode na območju obraza. Zmanjšajte vnos alkoholnih pijač, cirkulacijo na tem delu telesa pa pospešite z blago krožno masažo – začnite pri nosu in masirajte navzven proti ušesom. Pri odvajanju vode iz telesa vam bo močno pomagala Aloe vera plus.

Jahalna stegna

Za ozek pas in jahalna stegna je največ kriva genetika, prednost tega tipa postave pa je, da ste veliko manj nagnjeni k srčno-žilnim obolenjem. Ker je ta tip postave povezan z visokim nivojem estrogena v telesu, se izogibajte sojinim izdelkom, pazite pa tudi, da ne uživate preveč maščob. Zjutraj naredite obvezno nekaj počepov, da si okrepite zadnjico in bodo noge čvrstejše. Priporoča se tudi aerobna vadba, ki pospešuje srčni utrip in raztaplja maščobne blazinice. Vir: ena a.com

Naj povem, da sem s  Kompletom za hujšanje stopila vsako stegno za 8 sm – in to samo v treh tednih!


Preverite: Kako shujšati po porodu

uspešno hujšanje