SKRITE PASTI PRI HUJŠANJU

 
 

Sladoled si privoščim, da se malo “pocrkljam”

pasti-hujsanje

To je past!  Res je, da v vročih dneh prija malo počitka in  “malo crkljanja”. Slaščice so dovoljene, vendar v okviru kosila. Če pojeste sladoled kot samostojni obrok, vam bo močno poskočil sladkor v krvi, posledično pa boste postali lačni. Sladoled ima glikemični indeks 60. Da znižate učinek sladkorja v sladoledu, je potrebno prej popiti kavo z mlekom (brez sladkorja), ali zaužiti  karkoli izmed beljakovin – na primer navadni jogurt.

Koko lahko jeste vse in se kljub temu ne zredite

Vode z okusi so polne sladkorja!

Nevede boste v telo vnesli veliko količino sladkorja, ki vam lahko povzroči naval lakote in posledično pridobivanje teže. Npr.: ledeni čaj vsebuje 9,3 g sladkorja na 100 ml pijače (5 mg sladkorja je količina sladkorja, ki ga dobite poleg kave); po domače – na 1 deciliter pijače boste zaužili skoraj 2 zavitka sladkorja.   Še voda z okusom:  na 1 deciliter pijače zaužijete  4,3 g sladkorja, na pol litra pa 21,5 g sladkorja, kar ustreza 4 vrečkicam sladkorja poleg kave.  REŠITEV: V navadno vodo stisnite sok sveže limone in že imate vodo z okusom!

Preberite več o vodi in hujšanju

Sadje vam lahko povzroča napad lakote

Če vam   sadje  prija kot slasten dopoldanski obrok, potem se kaj lahko zgodi, da se boste zredili.  Da se temu izognete, poleg pojejte malo mandljev ali orehov. S tem boste uravnali sladkor v krvi in preprečili skladiščenje maščobe.

Sadje in hujšanje

Uživajte  življenje na način, ki vam najbolj ustreza!  Mogoče iščete odlično knjigo?

P.S.: Še nekaj uporabnih nasvetov:

  • Če imate težave z alergijo, potem si privoščite kalcij
  • Za vse težave s kožo vam bo pomagala aloe vera gel
  • Imate  slabo prebavo – Acidophilus vam bo rešil prebavne težave