Hujšanje in diete

 
 

Nekateri pravijo, da je hujšanje v glavi, drugi, da se je potrebno več gibati, tretji spet nekaj tretjega… Ko razmišljam o hujšanju, si predstavljam kup papirja, ki ga je potrebno zažgati. Ogenj ne bo gorel, če samo pozitivno razmišljamo; ne bo gorel, če plešemo okrog kupa! Ogenj začne goreti z iskro – iskra zaneti ogenj!

Kakšna dieta pospeši hujšanje?


hujsanje-in-diete1

Naše telo je sestavljeno iz celic, zato tudi hujšanje poteka v celicah. Kaj deluje v celici kot iskra, ki da telesu informacijo:

” Sedaj pa kurimo – pripelji več materiala (maščobe)?” Če en element manjka, se lahko zgodi, da kilogrami ostajajo tam, kjer so. Potem ne pomagajo nobene diete.

Hujšanje pospešijo:

 1. Kisik - zato je pomembno, da gremo na svež zrak! Vsak dan vsaj pol ure!
 2. C- vitamin- 1 cigareta porabi 100 mg C-vitamina; 20 minutni stres ga porabi 300 mg
 3. Železose ne veže v telo, če manjka C-vitamin
 4. B-vitamini - kontracepcijske tablete in uspavalne tablete izplavljajo B-vitamin iz telesa
 5. Magnezij - spet kontracepcijske tablete slabšajo njegov izkoristek
 6. Kalcijnjegov izkoristek slabšata kofein in alkohol, pa tudi homogenizirano mleko

→Kakšne diete naj uporabljamo, da bomo pospešili hujšanje? Diete za hujšanje:


 1. Jejmo 5x na dan. Čudna dieta, kajne? Hujšanje gre hitreje, če jemo, kot pa če ne jemo. Stradanje povzroči samo to, da si celice »zapomnijo« naše nespametno početje in naslednji obrok shranijo za slabe čase. Diete za hujšanje so učinkovite, ko jemo večkrat po malem!
 2. V dopoldanski obrok vključimo sadje, popoldan pa zelenjavo. Vsak obrok naj vsebuje nekaj od zelenjave ali sadja. Razmerje med sadjem in zelenjavo naj bo 4:1 v prid zelenjave. Po 17. uri naj ne bo več sadja na vašem krožniku! Diete za hujšanje so učinkovite, ko jemo več zelenjave, kot pa sadja! (korenje je odlična izbira)
 3. Goveje meso je odličen vir železa. Če ne jeste mesa, pa izberite dieto s sojo. Tudi mandlji so odličen vir železa, pa sardine in leča. Bodite pozorni na živila, ki zmanjšujejo vsrkavanje železa: homogenizirano mleko, tanin v pravem čaju in kavi. To pomeni, če takoj pa kosilu popijete skodelico kave ali skodelico pravega čaja z mlekom, zavirate vsrkavanje železa iz hrane. Zelo priporočljivo pa je poleg diete bogate z železom uživati tudi C-vitamin, saj ta pospešuje vsrkavanje železa v črevesju. S to dieto boste pospešili hujšanje.
 4. Ogromni B-vitamina je v kvasu. Dieta s kvasom vam bo pomagala pridobiti zadostno količino B-vitamina in bo pospešila hujšanje. Kot je že napisano – vse hormonske tablete skrbijo za zmanjšanje B-vitamina v telesu, kar pa vodi do zmanjšane presnove, ki pa zavira hujšanje. Diete za hujšanje so učinkovite, ko jemo dovolj B-vitamina
 5. Poglejmo še kalcij in magnezij. Ta dva minerala sta partnerja. Kalcij se ne vsrka, če nimamo magnezija, potrebujemo pa še D-vitamin. Dieta, ki vam bo zagotovila dovolj magnezija je bogata z oreščki kot so mandlji, brazilski oreščki, indijski oreščki… Če želite preprečiti naval lakote, popijte poleg še kozarec jogurta. Imate občutek, da ne zadostite potrebam vašega telesa po kalciju?  Kal-mag je rešitev!

Več informacij o zdravem hujšanju dobite na povezavi hujšanje


E-TEČAJ ZDRAVEGA HUJŠANJA

in zdravega prehranjevanja!

Zakaj je hujšanje z leti vedno težje  in zakaj se hujšanje ustavi prav na delih, ki so najbolj trdovratni – boki, stegna in trebuh?

Skupaj bomo pogledali, zakaj določena hrana povzroča lakoto,

kako povečati samopodobo, kako obdržati novo postavo…?

Če bi držalo preprosto pravilo “Manj žri!”, bi bili vsi suhi!

Od zraka in ljubezni se ne da živeti (razen v puberteti ).