HUJŠANJE

 
 

Hujšanje ni enostavno.

 

Predvsem takrat, ko se odločimo, da bomo pospešili hujšanje – takoj, ko začnemo razmišljati o “moram shujšati”, smo že v stresu. Kar naenkrat smo bolj lačni  kot ponavadi in bolj jezni, ker se ne nadzorujemo.

 

Vemo, da po zakonu privlačnosti, privlačimo v svoje življenje to, o čemer razmišljamo.

 

Poglejmo naše kile. Danes se vse več govori o tem, da se svet debeli, da je veliko ljudi s prekomerno težo… Govorimo o negativnih stvareh, oz. o tem, česa ne maramo.

Prva stvar, ki jo morate vedeti, je naslednje: če se osredotočate na to, kako boste pospešili hujšanje, boste k sebi spet pritegnili okoliščine, zaradi katerih boste morali še bolj hujšati. Zato si izbijte iz glave misel, da “moram  hujšati”.

 mladost

Prav to je namreč razlog, da diete ne delujejo. Ker ste osredotočeni na hujšanje, na gre drugače, kot da nenehno pritegujete nazaj k sebi potrebo po tem, da bi shujšali. Osredotočajte se na zdravo hrano in na zdravje!

Druga stvar, ki jo morate vedeti je, da ste preveliko težo ustvarili s svojimi mislimi o njej. Povedano preprosto: če je nekdo pretežak, je tak zato, ker so se v njem porajale “debele misli”, ne glede na to, ali se jih zaveda ali ne. Človek ne more imeti “vitkih misli” in obenem biti debel. To je namreč v popolnem nasprotju z zakonom privlačnosti.

Definicija idealne teže je: popolna teža je tista teža, pri kateri se počutite dobro. Mnenje nikogar drugega ne šteje. To je teža, pri kateri se vi počutite dobro.

1. korak: PROSITE

 
Izjasnite se, koliko bi radi tehtali. Predstavljajte si, kakšni boste videti, ko boste imeli idealno težo. Najteže je že videti sebe kot vitko osebo, ko pa so boki še vedno široki in trebuh visi čez pas. Pa vendar – ali si lahko zamislite  kako izgledate z želeno težo?

2. korak: VERJEMITE

Verjeti morate, da boste dosegli tisto, kar si želite, in da je idealna teža že vaša. Predstavljati si morate, si domišljati, se pretvarjati in obnašati, kot da je idealna teža že vaša. Ne kupujte novih oblačil primernih za vašo trenutno težo. Zaupajte in se osredotočajte na oblačila, ki jih boste kupili pozneje.

Predstavljajte si sebe, kako zadovoljni stopite na tehtnico in vam pokaže vašo idealno težo; predstavljajte si, kako zadovoljno hujšate, kako uživate ob hrani in hkrati hujšate. Govorite si (avtosugestija):” Hujšanje je enostavno. Kilogrami se z lahkoto topijo. Uživam v zdravju! Diete za hujšanje so dobre. Rad-a se imam in se cenim in zato jem zdravo hrano. Z lahkoto uravnavam svojo idealno težo. Moja koža je čvrsta in napeta!…”

Če vidite ljudi, ki imajo preveliko telesno težo, jih ne opazujte, pač pa nemudoma preusmerite misli na sliko sebe s popolnim telesom in to tudi občutite.

3. korak: PREJMITE

 
Počutiti se morate dobro. O sebi morate imeti dobre občutke. Svojega telesa ne boste nikoli spremenili, če boste do njega kritični in boste na njem iskali napake; pravzaprav boste s tem pritegnili samo še več kilogramov. Hvalite in blagoslavljajte vsak kvadratni centimeter svojega telesa. Premišljujte o vseh popolnih stvareh v zvezi s seboj. (vir knjiga The secret – Skrivnost) Lahko ste zadovoljni v svoji koži – samo odločite se!

 

 Želite izvedeti več? Hujšanje je lahko enostavno!

 

“Od enajstega leta naprej sem se borila s kilogrami. Saj sem shujšala, potem sem se spet malo zredila, potem sem spet hujšala…

Sedaj že nekaj let z lahkoto ohranjam svojo idealno težo! “Minka Gantar

 Vas zanima KAKO? 

 

Rešitev najdete na naslednji povezavi: ZDRAVO HUJŠANJE

 

  

minka g