Beljakovine za hujšanje

 
 

Če ne boste imeli dovolj beljakovin v prehrani, boste postali stari, zgubani in polulani!

Jejte in hujšajte!

Sonce nas je ogrelo, odložili smo težke plašče in topla oblačila, ki so skrila kakšen kilogramček preveč. Sedaj je čas za lahke jakne, še malo pa bomo nosili poletne oblekice. So vam še prav? Že to, da se krilo naguba, da vas hlače vežejo  okrog pasu je znak, da  morate nekaj ukreniti. Ko nase nadenete svetel pulover, ta razkrije vse obline. Ne trudite se jih prekriti, raje se jih znebite!   Odločite se – shujšate!  

Poglejmo primer, kdaj ne morete shujšati kljub temu, da skoraj nič ne jeste.

Gospa ima čez 100 kg in skoraj nič ne je: Zjutraj sem si skuhala kavo – sladkam jo z mercatorjevim sladilom – natren tabletka 4 kom – nobenega sladkorja v kavi ne maram + 2dl ace soka, čez 2 uri nova kava z mlekom, jap že druga, prihod v službo – spet kava, do kosila sem pojedla ferrero roshe 4 kom, 13.30  kosilo: kuhana hrenovka + 1 čajna žlica majoneze, kos rženega kruha , 2dl soka -  mešan z navadno vodo, ob 14.30 nova kava – potem spet delo, ob 18.30 bela kava iz avtomata, sedaj, ko vam  pišem, pa imam spet v roki kavo z mlekom, no vmes sem se posladkala z 3 rum kokos kroglicami  in to je danes vse, kaj je dobil moj želodec. Hujšanje na princip “manj žri” ne deluje!

hujšanje-zdravo hujšanje

Celice delujejo podobno kot avtomobilski motor. Pomislite – ali lahko vaš avto danes deluje na vodo, jutri na olje, naslednji dan pa na nafto? Vaše celice so sicer bolj prilagodljive kot avtomobilski motor – danes delujete na vodo, jutri na sadje, naslednji dan pa na čokolado – toda, vaše celice si zapomnijo. Celice si zapomnijo izpuščanje obrokov in zato začnejo shranjevati! Po končani dieti (stradanju) – ko vaše celice ne vedo več kdaj bodo dobile naslednji obrok – mogoče pa so včeraj za kosilo dobile zadnjo hrano, shranijo čisto vse – maščobne celice se napihnejo kot vzhajan kruh in zato sčasoma pride do tega, da se zredite že ob kozarcu vode in pogledu na hladilnik. Ne delajte si tega!   Jejte, da boste shujšali!

V prejšnji pošti sem pisala o tem, kako vas beljakovine zakisajo. Res  je, da belajovne zakisajo telo. Zato je nujno, da poleg beljakovin jeste  zelenjavo. Članek  najdete na naslednji povezavi: http://www.srecno-zivljenje.com/seznam-zivil-ki-vas-pozdravijo.html

Beljakovine so nujno potrebne za zdravo hujšanje. Beljakovine so gradniki novih celic: so sestavni del las, nohtov, mišic, vseh organov – beljakovine so sestavni del vsake celice. Ženske smo  nagnjene k temu, da pojemo premalo mesa in ostalih beljakovin. Ko  ne pojemo dovolj beljakovin, se povesi koža, povesijo se lica, povesijo se prsa, povesi se trebuh in zadnjica.  Verjemite, da to sploh ni problem – problem je notranji – povesijo se vse mišice v trebušni votlini in ne nazadnje povesi se medenično dno. Od kod pa mislite, da ima toliko žensk težave z uhajanjem vode? Če nimate dovolj gradnikov – beljakovin, boste postali stari, zgubani in polulani! Si želite tega? Ne? Potem pa poskrbite za beljakovine v vaši prehrani!

Bogat vir beljakovin so: jajca, mleko,  meso, sezamovo seme, grah, špinača, beluši, kalčki, soja, kostanjev med, korenje, sirotka, jogurt, skuta, ribe… Pogosto se dogaja, da se mlada dekleta odločijo, da bodo vegetarijanke – ne jejo mesa. S čim nadomeščajo meso?  Ali pojejo več skute, jajc in ostalih virov beljakovin? Po mojih izkušnjah ne – pogosto se zgodi, da nadomeščajo beljakovine s čokolado in hitrimi prigrizki. Rezultat  take prehrane so zrahljani živci in celulit, pogosto pa tudi povečana teža.

Na kilogram telesne teže moramo pojesti 1,5 g beljakovin, da si zagotovimo  dnevno potrebo po beljakovinah:

zdravo hujšanje-zdrava hrana

Če tehtate 75 kg, potem vaše telo potrebuje 112,5 g beljakovin na dan:

Čez dan pojejte:

  • 1 kuhano jajce – 12,43 g beljakovin
  • 10 dag sira – Edamec 30% mlečne maščobe – 27,3
  • postrv – 40g
  • pest mandljev – 8 g

Sedaj smo prišli do 87,73 g beljakovin. Kot vidite, je kar težko zagotoviti dovolj dobrih beljakovin. Za večerjo popijte še eno vrečko napitka GR-control in si zagotovite primanjkljaj beljakovin v vaši prehrani. Z napitkom boste aktivirali hujšanje, ki poteka v celicah, pridobili boste mišično maso in  preoblikovali  telo.

Preberite kaj pravi ga. Blanka:

“Pozdravljeni! Morem vam povedat, da mi dieta z napitki Gr-control lepo uspeva in kilogrami kar izginjajo. Hujšanje delije! Moram pa vam priznati, da me je kar malo strah. Nikoli več ne bi rada postala taksna kot sem bila pred dieto in hujšanjem. Načeloma bi rada shujšala na 56 kg – se pravi,  da morem shujšati še 3 kg. “


Da bo gospa Blanka obdržala  lepo postavo naj se prehranjuje po načelu  glikemičnega indeksa. Preberite več o načelu srednjega glikemičneha indeksa.
O zdravem hujšanju bom govorila na predavanjih v tem in naslednjem tednu - vabljeni!

Lep dan vam želim,   Minka Gantar   urednica spletne strani   www.srecno-zivljenje.com P.S.: Vem, da dvomite, da na vas napitki GR-control ne bodo delovali in da boste spet vrgli denar skozi okno. Sama sem rešila moje težave in lahko pomagam tudi vam. Shujšajte enkrat za vedno!  Preberite kaj imajo povedati ljudje


Imate dovolj neprestanega hujšanja?

Si želite shujšati in lepo postavo tudi obdržati? Lahko vam pomagam! Svoje težave sem rešila in lahko pomagam tudi vam. Pomislite kako razmišljate o sebi, pomislite, kaj izbirate za sebe. Čas je, da se naučite ceniti sebe, čas je, da se odločite za sebe, čas je, da poskrbite zase! jaz sem si pomagala z napitki za hujšanje. Če je pomagalo meni, bo pomagalo tudi vam!

gr-control - nadzor telesna teže!

Komplet za hujšanje stane 154,69  €. Sadaj ga dobite s popustom!

Komplet za hujšanje deluje!  Zmanjšala sem konfekcijsko številko! Sedaj se mi oblačila spet lapo prilegajo!

Niste sami krivi za vaše odvečne kilograme, kriv je inzulin – hormon lakote!

uspeh pri hujšanju - zdravo hujšanje

Gr2-control  ukroti volčjo lakoto!

Program GR2control- program za uspešno zdravo hujšanje deluje na nivo sladkorja v krvi (nizek glikemični indeks), s tem pa daje ukaz telesu, naj  topi odvečno maščobo na najbolj trdovratnih delih:  na bokih,  na stegnih in na  trebuhu.

Enostavna uporaba – prah iz vrečke zmešate z mlekom in popijete. V paketu sta dve škatli Gr-controla s  14 vrečkami, dodane so še tablete, ki aktivirajo celično presnovo in s tem kurjenje zaloge.

Kaj pravi gospa Martina?

Oj Minka,

čas mi uhaja, ampak imam red glede prehranjevanja! Hvala Bogu (hvala VAM)!!!!

Včasih ljudje potrebujem-o nekoga, ki nas popstavlja nazaj na noge.

Shujšala sem 3kg v temu tednu, merila se paše nisem, ampak v soboto zjutraj imam čas zase in bom to postorila.

Se slišiva, lep vikend!!

Martina

VEČ INFORMACIJ – KOMPLET ZA ZDRAVO HUJŠANJE