Montignac in zabave

 
 

Montignac-hujsanje-zabave

Sledi nekaj  napotkov, da boste kar se da uživali na zabavah:

 1. Preden odidete od doma, preženite lakoto s prigrizkom, bogatim z beljakovinami in maščobami (sir, jogurt  pest oreščkov, kot so mandli, brazilski oreščki, -izogibajte se indijskim oreščkom – po teh boste dobili luknjo v želodcu in naval lakote)  Na ta način se boste z lahkoto uprli  kulinaričnim skušnjavam (beri slaščicam).
 2. Ko pridete na zabavo, vam ponavadi ponudijo aperitiv. Če želite, da sladkor v krvi ostane v kontroliranem območju (če je v kontroliranem območju, takrat hujšate, oz. se ne redite – več o tem si lahko preberete glikenični indeks živil), potem dajte v usta košček mastnega sira. To je grižljaj, ki je sestavljen iz beljakovin in maščob in bo vplival na to, da se alkohol nebo vsrkal direktno v kri.
 3. Izbirajte med naslednjimi  aperitivi:
  • Penina je najprimernejša alkoholna pijača pred jedjo
  • Suho rdeče vino – druga najprimernejša pijača – vsebuje antioksidante, ki pripomorejo k zaščiti našega telesa pred škodljivimi vplivi iz okolja. Več o antioksidantih si lahko preberete  na povezavi IMUNSKI SISTEM
  • Suho belo vino -ne vsebuje pa koristnih antioksidantov
 4. Kanapeji so zelo hranljivi, saj osnovo navadno sestavljajo slabi ogljikovi hidrati (bel kruh). Pogosto so obloženi z rezino lososa, salame ali kuhanega jajca. Pojejte torej samo oblogo, osnovo pa pustite. Če vam torej ponudijo pašteto na opečencu, pojejte pašteto, ki je bogata z beljakovinami in maščobami, kruhek pa pustite na krožniku. Nihče ne bo opazil.
 5. Bodite zahtevni, ko večerjate v restavracijah. Prosite, naj vam jed pripravijo brez moke (moka namreč povzroča naval lakote). Veliko bolje je , da natakarju  rečete, da ste alergični na moko, kot če mu zaupate, da ste na dieti.
 6. Na večernih zabavah vztrajajte čim dlje brez alkohola. Če je mogoče, izberite rdeče vino, zraven pojejte nekaj sira, pijte pa samo toliko, kot je nujno potrebno.

Več lahko preberete v knjigi Prehrana po Montignacu

Prehrana po Montignacu1

Imate dovolj neprestanega hujšanja?

Si želite shujšati in lepo postavo tudi obdržati? Lahko vam pomagam! Svoje težave sem rešila in lahko pomagam tudi vam. Pomislite kako razmišljate o sebi, pomislite kaj izbirate za sebe. Čas je, da se naučite sebe ceniti, čas je, da se odločite za sebe, čas je, da poskrbite za sebe! Vpišite se na desni strani – preko emaila vam bom pošiljala pozitivna obvestila o razmišljanju, o hrani, o glikemičnem indeksu…

Vpišite se v spodnji obrazec in pomagala bom tudi vam!