Kako zdravo shujšati

 
 

Skoraj ni ženske, ki ne bi nikdar poskušala shujšati

Spominjam se sebe. Govorila sem si: “Sedaj pa imam res dovolj – shujšala bom!”
Neprestano sem si ponavljala: “Ne smeš jesti, ne jesti, ne jesti!” Bolj, kot sem poslušala glas v glavi, bolj sem bila lačna in bolj sem mislila na hrano. Borila sem se sama s seboj. Shujšala sem nekaj kilogramov, upadla v lica in prsi. Ko je bil čas, da se rešim obloge na stegnih in trebuhu, se je hujšanje ustavilo. Izgledala sem obupno. Videti sem bila, kot bi bila bolna. Veste, to je hiranje, ne pa zdravo preoblikovanje telesa.

hujsanje-trebuh-kako shujšati-zdravohujsanje-hormon dhea

Mogoče ste tudi vi že preizkusili vse diete tega sveta in za to porabili ogromno denarja. Se še spomnite, kako ste se počutili, ko vam je želodec krulil, v ustih ste imeli polno sline, bolela vas je glava in telo je zahtevalo hrano? Nekaj časa ste se še lahko upirali, potem pa je zmagal želodec – planili ste po hrani in »požrli« vse, kar je prišlo pod roke. Hujšanje ste prestavili na naslednji dan.

Kako ste se počutili potem?

Bili ste razočarani sami nad seboj. Občutek, da nimate niti toliko nadzora nad seboj, da bi lahko kontrolirali svoja usta, vzbuja obup. Sedaj najraje nosite črnino, da se skrijete pred svetom.
Zadovoljstvo z vašim telesom se odraža na vseh področjih vašega življenja. Ljubljenje v zatemnjenem prostoru je lahko romantično, pa vendar se ne morete vedno skrivati pod odejami. Če zavračate sebe in se sebi »gabite«, kako naj vas sprejema nekdo, ki vas ima rad? Svoje nezadovoljstvo boste slej ko prej naprtili partnerju in ga obtožili, da veste, da se mu ne zdite več privlačni. Resnica je povsem drugačna – sebe zavračate in sami sebi se ne zdite več privlačni in zato ste se začeli izmikati intimnosti.
Samo vi veste, kaj vse ste že pretrpeli. Dvomite, da bi vam lahko še kdaj uspelo, da bi trajno preoblikovali svojo postavo.

Razne diete – saj delujejo – ampak … v vsakdanjem življenju se je težko držati strogih zapovedi. Verjetno poznate koga, ki mu je uspelo shujšati, ko pa je začel s starim stilom življenja, je njihovo telo »poiskalo« vse izgubljene kilograme in še kakšnega povrhu. Prav pri tem se moramo malo zadržati: če rečemo, da smo izgubili kilograme, jih bomo pa zakonu narave hoteli najti. Če izgubimo ključe, jih želimo najti – vse, kar izgubimo, podzavestno želimo najti. Zato je boljši izraz: »Želim preoblikovati telo.«

Rešitev – kako shujšati – naravna prehranska dopolnila za zdravo hujšanje

Rešitev kako shujšati: knjiga Ko imajo hormoni žur